side-area-logo

Sprinklebuns

Recommend
GÖR SÅHÄR
  1. Bulldeg Rör ut jästen i den kalla mjölken.
  2. Tillsätt socker, salt och rör runt. Blanda i ägget och häll till sist i mjölet.
  3. Låt degen jobba i maskin i ca 7 minuter och klicka sedan i smöret lite i taget. Låt arbeta i 7-8 minuter till.
  4. Låt degen jäsa under plastfolie i 1 ½ - 2 timmar. Gör under tiden fyllningen.
  5. Vaniljfyllning Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
  6. Stjälp upp den färdigjästa degen på mjölad bänk och arbeta degen smidig.
  7. Kavla ut degen ca 5 mm tjock och strö över strösslet. Vik ihop degen igen och arbeta den på nytt för att få in strösslet i degen.
  8. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till 5 mm tjockt. Bred på vaniljfyllningen och strö över strössel. Rulla ihop degen och använd en sytråd för att dela till jämna bullar, ca 5 cm breda.
  9. Lägg bullarna i en ugnssäker form/långpanna med ca 1 cm mellanrum (alt. Två st springformar, ca 24 cm) som är klädd med bakplåtspapper jäs i 1 timma.
  10. Grädda i 200 grader i cirka 30 minuter tills de fått fin färg och nått 92 grader i innertemperatur.
  11.  Cream Cheese-frosting Blanda ihop smör och cream cheese, använd gärna en bakmaskin med vinge, och blanda i ca 30 sekunder till en jämn smet.
  12. Tillsätt vaniljextraktet under omrörning. Sänk hastigheten och tillsätt florsocker och vispgrädde i omgångar till frostingen får en lagom, bredbar konsistens.
  13. Låt bullarna svalna helt innan du brer på cream cheese-frostingen, häll över rikligt med strössel och servera!
Taggar
Description
DU BEHÖVER
Bulldeg
  • 50 g jäst
  • 5 dl kall mjölk
  • 150 g socker
  • 1,5 tsk salt
  • 1 ägg
  • 950 g vetemjöl special
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 150 g strössel
Vaniljfyllning
  • 150 g smör
  • 60 g florsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • Strössel
Cream Cheese-frosting
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 100 g cream cheese, rumstempererat
  • ½ msk vaniljextrakt
  • 150-200 g florsocker
  • 2-3 msk vispgrädde