side-area-logo

Siffertårta med mascarponekräm, limecurd och macarons

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
DU BEHÖVER
Mördegsbottnar
  • 300 g vetemjöl
  • 75 g mandelmjöl
  • 75 g florsocker
  • 200 g smör
  • 1 ägg
Limecurd
  • 5 lime, skal och saft
  • 1,5 dl strösocker
  • 50 g smör
  • 1 msk majsstärkelse
  • 2 äggulor
  • 2 ägg
Mascarponekräm
    • 500 g mascarpone
    • 150 g florsocker
    • 1 msk vaniljsocker
    • 250 g vispgrädde
    • 2 lime, skalet av
Macarons
  • 90 g äggvita
  • 45 g strösocker
  • 90 g florsocker
  • 120 g mandelmjöl
  • 120 g florsocker
  • Pastafärg
Instruktioner
GÖR SÅHÄR


  1. Mördegsbottnar Blanda alla ingredienser förutom ägg och mixa i en matberedare tills det blir smulor.

  2. Tillsätt ägget och fortsätt mixa till en deg. Platta till degen och plasta in, låt vila i kyl i minst 30 minuter.

  3. Kavla ut degen på ett bakplåtspapper och låt vila i kyl igen i 30 minuter. Skär ut första siffran och lägg på plåt. Grädda i 180 grader i 10-13 minuter tills kanterna börjar få färg. Låt svalna helt.

     

  4. Kavla ut resterande deg på bakplåtspapper och lägg in i kyl igen för att sedan skära ut andra siffran. Grädda enligt ovan och låt svalna helt

  5. Limecurd Tvätta limefrukterna, riv skalet och precis saften ur dem i en kastrull.

  6. Tillsätt strösocker och smör, låt blandningen koka upp och sila sedan i en bunke. Häll i maizenan och blanda ordentligt.

  7. Vispa upp äggen och blanda även ner dem i limekoket.. Häll tillbaka i kastrullen och värm på medelvärme under konstant omrörning tills den tjocknar.

  8. Sila och häll upp i en ren burk eller spritspåse. Låt svalna i kylskåp.

  9. Mascarponekräm Vispa samman mascarpone, florsocker och vaniljsocker lite lätt i en bunke. Rör ner grädden lite i taget. Vispa tills det blir en fast och fin kräm. Blanda till sist ner limeskalet.

  10. Macarons Förbered plåtar med bakplåtspapper och en spritspåse med rund tyll. Snurra precis ovanför tyllen och sätt ner spritspåsen i en smal bunke, dra spritspåsen över kanterna.

     

  11. Sätt ugnen på 125 grader.

     

  12. Mixa mandelmjöl och 120 g florsocker i en matberedare, men inte för länge för då blir det mandelsmör.

     

  13. Vispa upp äggvitorna till skum börjar bildas, tillsätt försiktigt strösockret och sedan florsockret. Vispa i 2 minuter till en fast maräng.

  14. Börja försiktigt vända ned mandelmjöl- och florsockermixen, lite i taget. Häll i lite pastafärg av önskad färg och fortsätt vända runt och skrapa av smeten till du får en fin rinnande konsistens. När du håller upp slickepotten ska smeten rinna av i ett band, utan att brytas av.

  15. Fyll spritspåsen med smeten och börja spritsa ut dina macarons i önskad storlek. Spritsa klart en plåt och ställ in i ugnen.

  16. Grädda i ca 15-20 minuter beroende på storlek. De är klara när de kan lyftas från bakplåtspappret utan att botten går sönder.

     

  17. Montering Lägg ut den ena siffran och spritsa mascarponekräm och limecurd på den. Lägg på siffra nummer två och spritsa mascarponekräm och limecurd även där. Dekorera med macarons, jordgubbar och ätbara blommor.