side-area-logo

Mormor Irénes hallongrottor

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
DU BEHÖVER
Hallonsylt
  • 250 g hallon, frysta eller färska (3,5 dl)
  • 125 g syltsocker (1,3 dl)
Mördeg
  • 200 g smör
  • 275 g vetemjöl (4,6 dl)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
 
Instruktioner
GÖR SÅHÄR


  1. Hallonsylt Blanda hallon och syltsocker i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.

  2. Låt sylten koka i ca 10 minuter, gör under tiden mördegen.

  3. Mördeg Arbeta ihop ingredienserna i en assistent med vinge, matberedare med kniv.

  4. Forma degen till en rulle och dela degen i 24 bitar. Rulla till små kulor och lägg i små bakformar för kakor.

  5. Platta till kulorna och tryck en fördjupning i varje med fingret. Fyll fördjupningarna med ca 1,5 tsk sylt.

  6. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt svalna.