Mormor Irénes hallongrottor
Description
DU BEHÖVER
Hallonsylt
- 250 g hallon, frysta eller färska (3,5 dl)
- 125 g syltsocker (1,3 dl)
Mördeg
- 200 g smör
- 275 g vetemjöl (4,6 dl)
- 45 g strösocker (0,5 dl)
Instruktioner
GÖR SÅHÄR
- Hallonsylt Blanda hallon och syltsocker i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
- Låt sylten koka i ca 10 minuter, gör under tiden mördegen.
- Mördeg Arbeta ihop ingredienserna i en assistent med vinge, matberedare med kniv.
- Forma degen till en rulle och dela degen i 24 bitar. Rulla till små kulor och lägg i små bakformar för kakor.
- Platta till kulorna och tryck en fördjupning i varje med fingret. Fyll fördjupningarna med ca 1,5 tsk sylt.
- Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt svalna.