side-area-logo

Mördegskaka med kokos och lime

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
DU BEHÖVER
Mördegskaka
  • 200 g smör, rumstempererat
  • 275 g vetemjöl (drygt 4,5 dl)
  • 45 g strösocker (1/2 dl)
  • 1 1/2 dl riven kokos
  • 1 lime, skalet av (gärna ekologisk)
Glasyr
  • 1 lime, saften av
  • 2 dl florsocker
  • Karamellfärg i valfri färg
Instruktioner
GÖR SÅHÄR

Sätt ugnen på 175 grader. 


Rosta kokosen i en torr och varm stekpanna tills de blir gyllenbruna och låt svalna.


Blanda ihop smör, mjöl, socker, kokos och zest från en lime till en jämn deg. 


Dela degen i två delar och rulla till två längder. Skär ut små ”puckar” ca 1 cm tjocka och sätt dem på en plåt med bakplåtspapper.


Grädda i ca 7 minuter och ta ut för att svalna.


Blanda saften från limen med florsocker och lite karamellfärg och lägg en klick på varje liten puck när de svalnat. Låt glasyren stelna och servera en liten munsbit till kaffet!