Kardemummabullar & Chokladbullar
Description
DU BEHÖVER
Grunddeg bullar
- 50 g jäst
- 5 dl kall mjölk
- 150 g socker
- 1,5 tsk salt
- 1 ägg
- 2 msk kardemummakärnor, mortlade
- 950 g vetemjöl special
- 150 g smör, rumstempererat
Kardemummafyllning
- 150 g smör, rumstempererat
- 75 g florsocker
- 30 g nystött kardemumma
- 50 g mandelmassa
- Ägg till pensling
- Pärlsocker
Chokladfyllning
- 25 g smör, rumstempererat
- 1 msk florsocker
- 150 g hasselnötskräm
- 100 g chokladknappar
Sockerlag till pensling
- 1 ½ dl socker
- ½ dl vatten
Tips
Ska bullarna inte ätas direkt kan de frysas efter jäsning, styckfrysas och tas fram och gräddas senare. Tänk då på att de kan behöva några extra minuter i ugnen!