Galaxkaka

Description
DU BEHÖVER
Mördeg
- 100 g smör
- 30 g florsocker (0,5 dl)
- 8 g vaniljsocker (1 msk)
- 75 g vetemjöl (1,25 dl)
- 80 g potatismjöl (1 dl)
Chokladfyllning
- 100 g smör, rumsvarmt
- 135 g strösocker (1,5 dl)
- 90 g havregryn (3 dl)
- 3 g vaniljsocker (1 tsk)
- 18 g kakao (3 msk)
- 1,5 g havssalt (0,5 tsk)
- 45 g kallt kaffe (3 msk)
Kristyr
- 30 g äggvita, rumstempererad
- ca 120-180 g florsocker (2-3 dl)
- 5 g citronsaft (1 tsk)
- några droppar arraksarom
- svart och blå pastafärg
Tips
För att få helt rätt konsistens på kristyren krävs det lite övning. Det är bättre att blanda i för lite florsocker till en början, det går alltid att göra kristyren tjockare men inte tunnare!