Dripcake med choklad och saltkola

Description
DU BEHÖVER
Tårtbottnar
- 330 g vetemjöl
- 120 g kakao
- 400 g socker
- 1 msk vaniljsocker
- 2 tsk bakpulver
- 2 tsk bikarbonat
- 1,5 tsk salt
- 3 ägg
- 350 g mjölk
- 180 g solrosolja
- 300 g kaffe eller hett vatten
Saltkolasås
- 75 g glykos
- 135 g strösocker (1,5 dl)
- 150 g grädde (1,5 dl)
- 1,5 msk flingsalt
- 40 g osaltat smör, rumstempererat
Karamelliserade Popcorn
- 50 g popcorn, saltade (helst kastrullpoppade!) (0,5 dl opoppade)
- 180 g strösocker (2 dl)
- 50 g smör, rumstempererat
- 2 msk havssalt
Marängsmörkräm med vanilj
- 300 g äggvita
- 400 g strösocker
- 3 msk vaniljsocker
- ½ tsk salt
- 750 g osaltat smör, rumstempererat (eller vanligt smör, uteslut då 1 nypa salt!)
Tips
Förbered med fördel både bottnar och saltkolasås en dag i förväg.Bottnarna kan bakas flera dagar i förväg och frysas in, men tänk på att dela dem innan!