side-area-logo

Dadelbollar

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
DU BEHÖVER
ca 25 st
  • 20-22 dadlar
  • 4 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • 1 dl kokosolja
  • 2,5 msk kakao
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/2 dl kallt kaffe
Instruktioner
GÖR SÅHÄR


  1. Dadelbollar Kärna ur dadlarna och mixa ihop med havregrynen i matberedare eller med stavmixer i en bunke.

  2. Tillsätt riven kokos, kokosolja, kakao och havssalt och fortsätt mixa till en jämn smet. Det kan behövas röra runt lite i matberedaren eller bunken emellanåt för att inte få klumpar i smeten.

  3. Häll i det kalla kaffet lite i taget och fortsätt mixa en liten stund.

  4. Rulla bollar i önskad storlek och rulla i riven kokos. Servera!


 
Tips
Blir smeten för rinnig? Ställ i kylen en stund innan de rullas till bollar.