Citron- och vallmocupcake med cream cheesefrosting
Description
DU BEHÖVER
Muffins
ca 12 stycken
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 100 g smör
- 1 ekologisk citron, skalet och saft
- 1 dl grädde
- 3 ½ dl vetemjöl (210 g)
- 2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 1 msk vallmofrön
Cream Cheese-frosting
- 150 g smör, rumstempererat
- 1 ½ dl florsocker
- 200 g cream cheese
- 1 ekologisk citron, skalet av
Instruktioner
GÖR SÅHÄR
- Muffins Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret tillsammans med citronzest och blanda i grädden, ställ åt sidan.
- Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Blanda smörblandningen med äggvispet och vänd sedan försiktigt ned de torra ingredienserna. Tillsätt till sist saften av en citron och vallmofröna och vänd runt ordentligt.
- Fördela smeten i muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt för att de ska hålla formen bättre! Fyll formarna med 2/3 smet och grädda i ca 15 minuter.
- Låt svalna på galler och förvara gärna i lufttät burk tills de ska serveras
- Cream cheese-frosting Vispa upp smöret för sig och tillsätt sedan florsockret. Fortsätt vispa till det blir vitt och fluffigt och riv i skalet av en ekologisk citron.
- Fortsätt vispa på låg hastighet (eller rör runt med slickepott) och tillsätt cream cheese, lite i taget.
- Rör runt till en jämn frosting och fyll upp i en spritspåse med valfri tyll.
- Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med godis, dragerade nötter och mandlar eller påskägg.