side-area-logo

Citron- och vallmocupcake med cream cheesefrosting

Recommend
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIN
  • Pinterest
Share
Tagged in
Description
DU BEHÖVER
Muffins
ca 12 stycken
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 100 g smör
  • 1 ekologisk citron, skalet och saft
  • 1 dl grädde
  • 3 ½ dl vetemjöl (210 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 msk vallmofrön
Cream Cheese-frosting
  • 150 g smör, rumstempererat
  • 1 ½ dl florsocker
  • 200 g cream cheese
  • 1 ekologisk citron, skalet av
Instruktioner
GÖR SÅHÄR


  1. Muffins Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ägg och socker vitt och riktigt pösigt.

  3. Smält smöret tillsammans med citronzest och blanda i grädden, ställ åt sidan.

  4. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

  5. Blanda smörblandningen med äggvispet och vänd sedan försiktigt ned de torra ingredienserna. Tillsätt till sist saften av en citron och vallmofröna och vänd runt ordentligt.

  6. Fördela smeten i muffinsformar, använd gärna en muffinsplåt för att de ska hålla formen bättre! Fyll formarna med 2/3 smet och grädda i ca 15 minuter.

  7. Låt svalna på galler och förvara gärna i lufttät burk tills de ska serveras

  8. Cream cheese-frosting Vispa upp smöret för sig och tillsätt sedan florsockret. Fortsätt vispa till det blir vitt och fluffigt och riv i skalet av en ekologisk citron.

  9. Fortsätt vispa på låg hastighet (eller rör runt med slickepott) och tillsätt cream cheese, lite i taget.

  10. Rör runt till en jämn frosting och fyll upp i en spritspåse med valfri tyll.

  11. Spritsa frostingen på cupcakesen och dekorera med godis, dragerade nötter och mandlar eller påskägg.