Popcornkola brownie

Recommend
GÖR SÅHÄR
  1. Karamelliserade popcorn Smält sockret försiktigt i en stekpanna utan omrörning.
  2. Tillsätt smöret och rör runt tills det blivit en gyllenbrun, slät massa.
  3. Häll i popcornen och vänd runt dem, strö över havssaltet och vänd runt lite till. Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och dela försiktigt på dem med två gafflar. Låt svalna.
  4. Browniebotten Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en fyrkantig form ca 24 cm och täck botten med bakplåtspapper.
  5. Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad.
  6. Rör i allt socker och 2 ägg. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner.
  7. Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter. Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna.
  8. Kola Häll upp alla ingredienser förutom salt i en kastrull.
  9. Koka upp och låt koka på medelvärme till smeten når 120 grader. Rör om då och då.
  10. Spara 1 tredjedel av popcornen till garnering. Hacka 2 tredjedelar smått och lägg på browniebotten, häll sedan över kolan och ställ in i frysen att stelan.
  11. När kolan svalnat något strör du över resterande hela, karamelliserade popcorn.
  12. När kolan svalnat helt och stelnat, skär upp bitar, 5x5 cm, och dela i trekanter.
 
Description
DU BEHÖVER
Karamelliserade popcorn
  • 50 g saltade, poppade popcorn (helst kastrullpoppade!) (0,5 dl opoppade)
  • 180 g strösocker (2 dl)
  • 50 g smör
  • 2 msk havssalt
Browniebotten
  • 120 g smör
  • 120 g mörk choklad
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl ljust muscavadosocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
Kola
  • 100 g smör
  • 270 g strösocker (3 dl)
  • 300 g vispgrädde (3 dl)
  • 210 g ljus sirap (1,5 dl)
  • 1 msk flingsalt
 
Instruktioner
<h5>GÖR SÅHÄR</h5>
<ol>
<li><strong>Karamelliserade popcorn </strong>Smält sockret försiktigt i en stekpanna utan omrörning.</li>
<li>Tillsätt smöret och rör runt tills det blivit en gyllenbrun, slät massa.</li>
<li>Häll i popcornen och vänd runt dem, strö över havssaltet och vänd runt lite till. Lägg upp popcornen på bakplåtspapper och dela försiktigt på dem med två gafflar. Låt svalna.</li>
<li><strong>Browniebotten </strong>Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och mjöla en fyrkantig form ca 24 cm och täck botten med bakplåtspapper.</li>
<li>Hacka chokladen och smält tillsammans med smöret över vattenbad.</li>
<li>Rör i allt socker och 2 ägg. Sikta ner mjöl, kakao och salt och vänd försiktigt ner.</li>
<li>Häll smeten i formen och grädda i 175 grader i 20 minuter.
Känn med sticka så att brownien är färdig, den ska inte vara kladdig.
Låt svalna.</li>
<li><strong>Kola </strong>Häll upp alla ingredienser förutom salt i en kastrull.</li>
<li>Koka upp och låt koka på medelvärme till smeten når 120 grader. Rör om då och då.</li>
<li>Spara 1 tredjedel av popcornen till garnering. Hacka 2 tredjedelar smått och lägg på browniebotten, häll sedan över kolan och ställ in i frysen att stelan.</li>
<li>När kolan svalnat något strör du över resterande hela, karamelliserade popcorn.</li>
<li>När kolan svalnat helt och stelnat, skär upp bitar, 5x5 cm, och dela i trekanter.</li>
</ol>
&nbsp;
Tips
Har du ingen fyrkantig form går det lika bra med en rund eller rektangulär!