side-area-logo

Mormor Irénes hallongrottor

Recommend
GÖR SÅHÄR
  1. Hallonsylt Blanda hallon och syltsocker i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.
  2. Låt sylten koka i ca 10 minuter, gör under tiden mördegen.
  3. Mördeg Arbeta ihop ingredienserna i en assistent med vinge, matberedare med kniv.
  4. Forma degen till en rulle och dela degen i 24 bitar. Rulla till små kulor och lägg i små bakformar för kakor.
  5. Platta till kulorna och tryck en fördjupning i varje med fingret. Fyll fördjupningarna med ca 1,5 tsk sylt.
  6. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt svalna.
Taggar
Description
DU BEHÖVER
Hallonsylt
  • 250 g hallon, frysta eller färska (3,5 dl)
  • 125 g syltsocker (1,3 dl)
Mördeg
  • 200 g smör
  • 275 g vetemjöl (4,6 dl)
  • 45 g strösocker (0,5 dl)
 
Instruktioner
<h5>GÖR SÅHÄR</h5>
<ol>
<li><strong>Hallonsylt</strong> Blanda hallon och syltsocker i en tjockbottnad kastrull och koka upp under omrörning.</li>
<li>Låt sylten koka i ca 10 minuter, gör under tiden mördegen.</li>
<li><strong>Mördeg </strong>Arbeta ihop ingredienserna i en assistent med vinge, matberedare med kniv.</li>
<li>Forma degen till en rulle och dela degen i 24 bitar. Rulla till små kulor och lägg i små bakformar för kakor.</li>
<li>Platta till kulorna och tryck en fördjupning i varje med fingret. Fyll fördjupningarna med ca 1,5 tsk sylt.</li>
<li>Grädda i 175 grader i ca 15 minuter och låt svalna.</li>
</ol>