side-area-logo

Macarons med kaffekräm

Recommend
  1. Macarons Sikta mandelmjöl och florsocker och blanda. Sikta sedan det en gång till i en ny bunke.
  2. Vispa äggvitan fluffigt och tillsätt sedan strösockret. Fortsatt vispa till det blir ett fast skum.
  3. Vänd ner mandelmjöl och florsocker försiktigt till en jämn smet.
  4. Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar stora som 1-kronor på bakplåtspapper.
  5. Fyll en tesil med kakao, håll ett bakplåtspapper över macaronsen och sikta kakao över halva. Låt macaronsen vila i ca 45 minuter innan de stoppas in i ugnen.
  6. Grädda i 125 grader, längst ner i ugnen, ca 20 minuter.
  7. Kaffekräm Hacka chokladen och lägg i en bunke.
  8. Värm grädde, honung, kaffe och salt i en kastrull till precis under kokpunkten. Häll gräddblandningen över chokladen och mixa slätt med en stavmixer. Låt stå i rumstemperatur tills det blivit en spritsbar konsistens.
  9. Montering Mortla kaffebönor och havssalt. Spritsa med en stjärntyll på hälften av macaronsen, strö över kaffe- och saltblandningen och lägg på ett lock. Förvara i kyl till servering.
Description
Du Behöver
Macarons
  • 170 g florsocker
  • 110 g siktat mandelmjöl
  • 90 g äggvita
  • 2 msk strösocker
  • kakao till dekoration
Kaffekräm
 
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 100 g grädde
  • 0,5 msk honung
  • 1,5 msk nybryggt kaffe
  • 1 nypa salt
Till montering
  • 1 msk rostade kaffebönor
  • 1 tsk havssalt
     
Instruktioner
<ol>
<li><strong>Macarons</strong> Sikta mandelmjöl och florsocker och blanda. Sikta sedan det en gång till i en ny bunke.</li>
<li>Vispa äggvitan fluffigt och tillsätt sedan strösockret. Fortsatt vispa till det blir ett fast skum.</li>
<li>Vänd ner mandelmjöl och florsocker försiktigt till en jämn smet.</li>
<li>Häll smeten i en spritspåse och spritsa ut rundlar stora som 1-kronor på bakplåtspapper.</li>
<li>Fyll en tesil med kakao, håll ett bakplåtspapper över macaronsen och sikta kakao över halva. Låt macaronsen vila i ca 45 minuter innan de stoppas in i ugnen.</li>
<li>Grädda i 125 grader, längst ner i ugnen, ca 20 minuter.</li>
<li><strong>Kaffekräm </strong>Hacka chokladen och lägg i en bunke.</li>
<li>Värm grädde, honung, kaffe och salt i en kastrull till precis under kokpunkten. Häll gräddblandningen över chokladen och mixa slätt med en stavmixer. Låt stå i rumstemperatur tills det blivit en spritsbar konsistens.</li>
<li><strong>Montering </strong>Mortla kaffebönor och havssalt. Spritsa med en stjärntyll på hälften av macaronsen, strö över kaffe- och saltblandningen och lägg på ett lock. Förvara i kyl till servering.</li>
</ol>
Tips
Har du bråttom? Ställ kaffekrämen kallt en liten stund, men håll koll så den inte står för länge och blir för fast!