side-area-logo

Cupcakes med citron, hallon & vit choklad

Recommend
GÖR SÅHÄR
  1. Muffins Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ihop ägg, mjölk och olja i en annan. Tillsätt vätskan i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
  3. Vispa i det heta vattnet och riv sedan i citronskalet och blanda väl.
  4. Fyll smeten i muffinsformar (använd gärna en muffinsplåt), ca ¾ dl i varje form och tryck ned några hallon i varje muffins.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Känn med en sticka så att de är torra. Låt svalna på galler.
  6. Marängsmörkräm Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
  7. Vispa lätt ihop äggvita, socker, vaniljsocker och salt i en bunke (gärna rostfri) och värm över vattenbad till 60-65 grader. Rör om då och då.
  8. Vispa upp den varma smeten tills den har svalnat och blivit en fast och blank maräng, ca 10 minuter. Klicka sedan i smöret, lite i taget, under långsam vispning och fortsätt vispa till en len och jämn kräm.
  9. Tillsätt den svalnade chokladen i en jämn stråle under långsam vispning. Skrapa ned det som hamnar på kanterna för att undvika att chokladen stelnar och krämen blir klumpig.
  10. Dekoration Fyll en spritspåse med valfri tyll med krämen och spritsa på muffinsen.
  11. Toppa med färska eller frystorkade hallon.
 
Description
DU BEHÖVER
Muffins
26-30 stycken
  • 520 g vetemjöl
  • 400 g strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 350 g mjölk
  • 180 g solrosolja (eller annan neutral olja)
  • 200 g hett vatten
  • 3 ekologiska citroner, skalet av
  • 250 g färska eller frysta hallon
Marängsmörkräm med vit choklad
  • 150 g äggvita
  • 200 g strösocker
  • 1,5 msk vaniljsocker
  • 1 nypa salt
  • 400 g osaltat smör, rumstempererat
  • 150 g vit choklad
  • Frystorkade hallon till dekoration
 
Instruktioner
<h5>GÖR SÅHÄR</h5>
<ol>
<li><strong>Muffins</strong> Sätt ugnen på 150 grader.</li>
<li>Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa ihop ägg, mjölk och olja i en annan. Tillsätt vätskan i de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.</li>
<li>Vispa i det heta vattnet och riv sedan i citronskalet och blanda väl.</li>
<li>Fyll smeten i muffinsformar (använd gärna en muffinsplåt), ca ¾ dl i varje form och tryck ned några hallon i varje muffins.</li>
<li>Grädda mitt i ugnen i ca 18 minuter. Känn med en sticka så att de är torra. Låt svalna på galler.</li>
<li><strong>Marängsmörkräm </strong>Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.</li>
<li>Vispa lätt ihop äggvita, socker, vaniljsocker och salt i en bunke (gärna rostfri) och värm över vattenbad till 60-65 grader. Rör om då och då.</li>
<li>Vispa upp den varma smeten tills den har svalnat och blivit en fast och blank maräng, ca 10 minuter. Klicka sedan i smöret, lite i taget, under långsam vispning och fortsätt vispa till en len och jämn kräm.</li>
<li>Tillsätt den svalnade chokladen i en jämn stråle under långsam vispning. Skrapa ned det som hamnar på kanterna för att undvika att chokladen stelnar och krämen blir klumpig.</li>
<li><strong>Dekoration </strong>Fyll en spritspåse med valfri tyll med krämen och spritsa på muffinsen.</li>
<li>Toppa med färska eller frystorkade hallon.</li>
</ol>
&nbsp;
Tips
Det går alldeles utmärkt att halvera receptet för att få ca 12-15 cupcakes. Använd då två små ägg eller ett stort istället för tre!